Kruidenstempelmassage

Wat is een kruidenstempelmassage?

De kruidenstempelmassage is een verkwikkende, kruidige, ontspannende massage afkomstig uit Thailand. De dieptewerking is hierbij van belang. Ook dit is een Thaise vorm van masseren. De kruidenstempels zijn stoffen doekjes waar inoriginele Thaise kruiden worden samengebundeld. U kent vast wel kruiden zoals citroengras, pandanblad, gember, borneol, kamfer, kaffierlimoen, tumeric, en andere. Deze kruidenstempels gevuld met pure gedroogde kruiden hebben een reinigende, stimulerende en ontspannende eigenschap. Ook voor onder andere de spijsvertering en de weerstand heeft deze massage een behandelend effect.

Hoe werkt een kruidenstempelmassage?

De stempels worden opgewarmd en vochtig gemaakt in een stoommachine. Tijdens de behandeling orden ze  warm gehouden in het stoomapparaat. Met de heerlijk warme kruidenstempels wordt er op de huid gedrukt. De kruiden dringen door de poriën van de huid. 
Allereerst worden de rug en schouders met de kruidenstempels behandeld, gevolgd door een ontspannende Thaise oliemassage van de rug met diverse soorten warme of koude oliën. Het is een typische massage waardoor spanningen verdwijnen. De rest van het lichaam zoals hoofd, benen en voeten volgen hierna. Een uur geraakt snel gevuld. De aangename geur van de kruidenstempels ontspannen de geest en verhogen het wellness effect.
De kruiden afkomstig van Thailand worden gedroogd op natuurlijke wijze. Deze artisanale kruiden hebben een ontgiftend en ontspannend effect, ook op longen en neusslijmvliezen omdat deze erg gevoelig zijn voor de invloed van de Thaise kruiden. 

Het warmte-effect van de Thaise kruidenstempels heeft ook een ontspannend effect op geblokkeerde spieren en beïnvloedt de doorbloeding, de stofwisseling en de onderliggende weefsels zoals de organen. 

Thaise kruidenmassage heeft een zuiverende werking op de opperhuid en zorgt voor een snellere afvoer van schadelijke stoffen. De kruiden ontslakken en regenereren. De aroma’s van de kruiden werken helend en ontspannend via onze longen en neusslijmvliezen.

Voor wie is een kruidenstempelmassage?

De kruidenstempelmassage stimuleert het lichaam om beter te werken en brengt het tegelijkertijd tot rust. Deze massage maakt niet alleen vrij van stress maar is eveneens reinigend, vermindert zwellingen en ontstekingen, activeert de stofwisseling, bevordert de spijsvertering en versterkt de weerstand. 
Een Thaise kruidenstempelmassage is de perfecte massage voor wie gespannen is, vermoeid of futloos. Door de Thaise kruiden en hun aroma’s zal het lichaam zich ontspannen en komt geestelijke nieuwe energie vrij. De massage biedt hulp in stressvolle momenten omdat ze het lichaam stimuleert en nieuwe energie geeft. Het lichaam tintelt uren na de massage nog steeds na. Van alle massages is de kruidenstempelmassage het meest doordringend. Deze massage is uitstekend te combineren met een oliemassage. Deze combinatie is het ultieme ontspannen.